Szárnyasi Blanka blogja

Egy kérdés a férfiakért

2016. április 22. 19:30 - Szárnyasi Blanka

Tegnap láttam a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalán, hogy új őrület hódít a Twitteren, a #WhenIWas hashtag, aminek a lényege, hogy nők szerte az interneten leírják, milyen szexuális zaklatást, megkülönböztetést tapasztaltak, amikor x évesek voltak, például: ,,Amikor 13 voltam, az iskolai egyenruha alatt mellényt kellett hordanunk, - mindegy milyen meleg volt -, hogy a melltartóink ne zavarják meg a férfi tanárokat".

Pár napja pedig egy munkakereső csoportban láttam, hogy egy lány állást keresett. Ehhez kitett magáról egy amúgy igazolványképnek is tökéletes fotót és egy kis bemutatkozást. Természetesen kapott pár félreérthetetlen ajánlatot kommentben, illetve egy kedves kommenthuszár jól helyre is tette őt, hogy nem kéne "ilyen képpel" kitenni a hirdetését, és akkor nem néznék húsárunak. Ezután persze többen is megpróbálták elmagyarázni a srácnak, hogy nem a lány tehet róla, de ő mindenkinek klasszul elmagyarázta, hogy miért hülyék, és miért neki van igaza. Sajnos én is beszálltam a buliba (persze megbántam), és elmondtam neki, hogy figyu, a hölgyeknek itt az a baja, hogy őket teszik helyre, és nem a kanos faszfejeket, vágesz? Erre csak azt a választ kaptam, hogy igen, ő érti, de a lányokat könnyebb helyretenni, a kanos pöcsöket meg úgyse lehet, inkább a lányok vigyázzanak magukra. Érted, könnyebb az áldozatot lebaszni, mint az elkövetőt. De okos vagy. Bár ennyi hozzád hasonló okos ember dolgozna a rendőrségen is. Várjunk csak...

Szóval rövid időn belül két inger is ért, ami miatt úgy éreztem, blogolnom kell a témában. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene is ebből indult ki: Sajnos benne van a kultúránkban az áldozathibáztatás, és hogy a nőket próbáljuk nevelni az ellen, hogy férfiak zaklatják őket. Elég abszurd, de hát a világ abszurd. Ezt a témát már annyian körbejárták, és ezekszerint még mindig szükség van arra, hogy szajkózzuk? Komolyan, 2016-ban erről blogolgatok itt? Annyi fontosabb dolgom lenne ennél, megválthatnám a világot, vagy vacsorázhatnék végre a pötyögés helyett, de neeem, valaki már megint hülyeséget beszél, és nekem ezzel kell foglalkozni, mert mindig meg akarom menteni a hülyéket, én, a hülye. Fene ezt az értetlen büdöskölke társadalmat, hogy nem képes megérteni azt, hogy a szexuális zaklatást legjobban úgy lehet megelőzni, ha pöcsödet a gatyádban tartod.

De nem szeretnék ebbe mélyebben belemenni, mert elkopna a billentyűzet, a vacsim megromlana és az agyvizem felforrna. Csak egy kérdésem volna az ügyben, mint Columbónak. Mégpedig: Akik ezt a hozzáállást terjesztik, azoknak egy pillanatig sem tűnik fel, hogy ez milyen undorító módon lealacsonyító  A FÉRFIAKRA NÉZVE? Könnyebb a nőt helyretenni, mert a kanos seggfejeket úgyse lehet? Azok felnőtt férfiak, ti húgyagyúak! Meg se fordul a fejetekben, hogy a férfi elsősorban nem egy koordinálhatatlan ösztönlény, hanem ember, aki képes döntéseket hozni, és el tudja dönteni azt is, hogy nem teszek szexuális ajánlatot egy nőnek, aki csak munkát keres, és nem tépem le a ruhát egy nőről, mert éppenséggel annyira áll a farkam. Ez volna a felnőttség alapköve: a felelősségteljes döntéshozás. Akkor ezek szerint alapvetően azt feltételezzük a férfiakról, hogy képtelenek ésszel mérlegelni, és döntést hozni? Így nem csoda, hogy annyi férfi van, akik a nőket zaklatják. Mert megszokták a társadalomtól, hogy mindig mindenki a nőre mutogat, ő meg vonogathatja a vállát, hogy hát ő ösztönlény. Ebben nevelődnek, persze, hogy nem nőnek föl sosem. 

Javítson ki valaki, ha tévedek, de szerintem a másik emberhez, és így a másik nemhez való hozzáállásunkat leginkább a nevelésünk és a szocializációnk határozza meg. Már gyerekként megtapasztalják ezt a hozzáállást a fiúk, mikor megütik az osztálytársukat, és utána a tanár a bántalmazott gyereket szidja össze, hogy hát minek ment a közelébe? Ha egy gyereknek folyton kiveszik a döntést a kezéből, mert úgyis csak egy gyerek, nem tud az semmit, nem úgy szólnak hozzá, mint aki képes gondolkodni, akkor nem tanul meg soha gondolkodni. Ugyanígy, ha a nők védelmével kapcsolatos kommunikáció nem szól a férfiakhoz, mert azok úgyse gondolkodnak, akkor nem is fognak a kérdésen elgondolkodni, és némelyek valóban örök életükre kanos ösztönlények lesznek. Minden tiszteletem azoké a férfiaké, akik ebben a mérgezett, butító légkörben még tudják, hol van a határ egy nőnél, és tudják értelmezni azt a szót, hogy nem. Ők emberek maradtak egy rakás majom között.

Szóval itt tartunk. A téma még így is lefárasztott. A vacsorámat pedig apukám felfalta. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd, vagy lájkolj Facebookon!

Köszönöm a figyelmedet.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szarnyasiblanka.blog.hu/api/trackback/id/tr118652088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Dantes 2016.04.22. 20:26:00

Én tudom hol a határ. Tisztelettel bánok a nőkkel is. Mindenkivel. Mindig igyekszem rendes és korrekt lenni.
De, a nők velem miért nem bánnak tisztelettel? Engem nem tisztelnek. Megvetnek. Utálkoznak. Pusztán a külsőm miatt. Szóval...

Alick 2016.04.22. 21:10:18

@Thomas Dantes: Lehet hogy azok nem is Nők, csak tuningolt HP-k. :)

VT Man 2016.04.22. 21:11:22

@Thomas Dantes:
"Utálkoznak. Pusztán a külsőm miatt. Szóval... "

Nem a külsőd miatt, a pénzed (hiánya) miatt...

murray 2016.04.22. 21:28:08

beszéljünk már egy kicsit a csinos nők életben elfoglalt helyéről és a célok némileg könnyebb elérése ügyében tett eszközeikről.. a vizsgaidőszakban a kivágott blúzok, majd később a munkakeresésben a jó nők érdekes módon mindig jó munkákat kapnak. meg a pasifelhők anyagi és egyéb előnyei.

én magam több tucat csini kislányt ismerek aki egész nap csak FB de szépek és a fönök hormonjaiból profitálnak milliókat majd később kifosztanak egy két szerencsétlen fickót és "szintet lépnek" ugyebár ha jobb parti van..

úgyhogy ne pofázzanak , tűrjék el azt a pár beszólást éljenek csak átlagos vagy csúnya női életet egy hétig asszem sírva követelnék a nagy zaklatásokat..

tralalala 2016.04.22. 23:19:40

"Fene ezt az értetlen büdöskölke társadalmat, hogy nem képes megérteni azt, hogy a szexuális zaklatást legjobban úgy lehet megelőzni, ha pöcsödet a gatyádban tartod."
....
De ez annyira butaság, amit csinálsz. Mert ha ez tényleg ilyen egyszerű lenne, akkor a lopást is úgy lenne a legegyszerűbb elkerülni, ha mindenkinek megmondanánk, hogy ne lopjon.

Az a baj, hogy a bűnelkövető nem érdekelt abban, hogy ne bűnözzön, ezért hiába mondod el neki. De ez igazából annyira jól látszik, hogy nem is tudom, hogy nem látja be mindenki azonnal. Hiába mondod meg az erőszakolónak, hogy ne erőszakoljon, mert neki jól esik erőszakolni, és nem érdekli, hogy te nem akarod. Érdekellentétben vagytok. A "de ő ne csinálja, ami az érdeke" nem reális elvárás.

Marad az, hogy megvéded magadat. Ez nem áldozathibáztatás. Az, hogy bezárod a lakásodat, az nem abnormális, hanem józan elővigyázatosság. Az is, hogy nem mész be gyanús helyre.

Felhívni a figyelmet, hogy egy egyedülálló lány ne kezdjen el inni három vadidegen pasival, nem áldozathibáztatás. Pont ahogy a "zárd be az ajtót" sem áldozathibáztatás. Hanem elővigyázatosság. Ha valaki tárva-nyitva hagyja az ajtót, és kirámolják, akkor ott is "áldozathibáztatás" menne.

De ezeket már annyiszor elmondta mindenki. Tényleg. És megint jön ez a "de ne erőszakoljanak a pasik". Igen, az lenne a legjobb. Csak azt nem lehet elérni. Mert aki erőszakolni akar, azt nem érdekli, hogy te nem akarod. Tehát ilyen opció nincs, az erőszakoló ember számára nem érv, hogy ne erőszakoljon. Mint ahogy a lopós ember számára sem érv az, hogy de ne lopjon. Nincs olyan, hogy megmondjuk, hogy ne lopjon, és akkor nem lop.

De tényleg, ezt annyira nehéz belátni?

Thomas Dantes 2016.04.23. 10:56:06

@VT Man: Is-is. Jó hát gazdag se vagyok .

Szárnyasi Blanka 2016.04.24. 21:43:17

@tralalala: Nézd, ez a dolog nem ilyen feketefehér. A kommentedből az jön le, hogy szerinted én azt gondolom, hogy ha így lenne, akkor nem lenne nemi erőszak. Frászt nem lenne. Bűnelkövetők mindig lesznek, de a kommunikáció akkor is alapvetően rossz. Nyilván a legtöbb normális ember nem gondolja, hogy a nő hibája az erőszak, vagy a szexuális zaklatás, de annak ténye, hogy vannak olyan vélemények, amik őket hibáztatják akár csak kicsit is, azt eredményezi, hogy a kurvára nem lesz kedvem feljelentést tenni, ha megerőszakoltak, és hogy az a perverz fasz, aki a seggembe markolt a buszon, miközben ott állt mellettem egy barátom a derekamat átfogva (!), úgy fogja érezni, hogy neki ezt szabad, mert igen, rövid volt a szoknyám, hűha. Összességében ez az egész visszaveti a küzdelmet ellene. Nem azt mondom, hogy ha azt mondom, ne lopj, akkor nem fog lopni. De sokakat csak az tart vissza a lopástól, hogy tudja, hogy az helytelen. Nyilván, aki éhes, lopni fog úgyis. De az is érdekünk, hogy minél többen tudják, hogy lopni bűn. És ami a bezárt ajtót illeti, ez egy olyan kérdés, amihez ez nem jó metafora, mert itt nem bezárt és nyitva hagyott ajtók vannak, hanem ajtók, amikről nem mindig egyértelmű egyesek számára, szabad-e oda belépniük.
süti beállítások módosítása