Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szárnyasi Blanka blogja

A szerelemről és a vágyról

2015. december 25. 18:39 - Szárnyasi Blanka

Nemrég egy fiú barátom arról mesélt, hogy nagyjából két hónapja “kavar” egy lánnyal, ahogy ő fogalmazott. Érdekes volt számomra, hogy bár ez a srác egy éves ismeretségünk alatt sok lánnyal “kavart”, egyiküket sem nevezte nevén, hanem a könnyebb beazonosíthatóság érdekében valamilyen jelzővel illette, pl: “a trolis csaj”, “a pszichócsaj”, vagy csak simán “tudod, amelyiket megujjaztam”. Aztán egyszercsak a “pszichócsajból” (a végzettsége pszichológus), hirtelen Szilvi lett. Kiemelte a többi közül azzal, hogy a keresztnevén kezdte nevezni, . Megváltozott a viselkedése, vidámabb lett, egyre többször hozta szóba ezt a lányt, és szeretett róla beszélni. Hogy képzeld Blanka, kurvajó vele a szex. ÉS annyira jókat tudok Szilvivel beszélgetni.  És Szilvi múltkor azt mondta, hogy ezt és ezt. Leköti a személyisége. Elgondolkodtatja.

Feltettem hát a logikus kérdést, akkor jártok? Ó, nem, nem, mondta. Nem vagyok még biztos magamban, mert külsőre annyira nem jön be. Nem olyan dögös, tudod. Mi van, ha jön valami vonzóbb csaj az életembe, megkívánom, és otthagyom érte? Nem akarom átverni szegényt, úgyhogy nyugodtságra intettem.

Úgy beszélt, mintha ő nem is egy szabad akarattal rendelkező, döntésképes ember volna, akinek ha egyszer fontos valaki, dönthet úgy, hogy a kedvéért nem kapja le azt a seggrészeg bögyös csajt a buliban. Könyörgöm, intelligens emberek vagyunk, miért elég egy vállrándítással az állati ösztöneinkre hivatkozva validálni, ha helytelenül cselekszünk?

Anyám borogass, gondoltam. Megint valaki, aki nem hajlandó észrevenni, hogy hulla szerelmes. A szex fantasztikus, a személyisége izgalmas, megértik egymást, állandóan róla beszél. De nem, ő úgy gondolja, nem szerelmes, mert a csaj nem olyan dögös, mint amit ő elképzelt magának barátnőnek. Eddig mindig “dögös” csajokkal járt, úgy gondolja, ez alapfeltétel, hogy valaki kiérdemelje nála a barátnő címkét. Nem először hallom ezt. Sokan hajlamosak a vonzó külsőt, mint a szerelem egyik feltételét emlegetni, amely, ha nem teljesül, az egész kapcsolatot nem tekintik szerelmen alapulónak,  ezzel indokolva, hogy alanyát nem vállalják fel.

Aminek viszont alapja a vonzó külső, az a vágy. És ezt tévesztik össze sokan a szerelemmel. A vágy nem feltétlenül képezi alapját a szerelemnek. Sokan írják le úgy a szerelmet, mint külső és belső összhangot, de hagyjuk már. Ez bullshit. A szerelem igenis, a belsőről szól. Ma a média közvetíti ezt az üzenetet, régen a festmények, szobrok öntötték a vizuális kultúránkba, hogy eközött a két fogalom között feltétlen átfedés van. A szerelmi történetek szereplői mindig szépek, hosszú hajuk lobog a szélben, karcsú derekukat határozott mozdulattal karolja át egy izmos kar, és művészien megkomponált pozitúrákban szeretkeznek, kissé kékes megvilágításban, az orgazmus pillanatáig fokozatosan rövidülő snittekkel. Nem csoda, hogy képzavar van a fejekben.megan.jpg

Mostanában nem tudom, mi van velük, de nagyon remélem, hogy a barátom észbe kapott. Nem lennék büszke rá, ha elbaszná, mert egyszer a szó szoros értelmében az első sorból néztem végig azt, ahogy egy fiú több, mint két évig büntetett egy lányt azért, mert a külseje nem passzolt a szerelemről felállított ideába. Nem én voltam a szenvedő alany, legalábbis nem annyira, mint ez a lány. Beleszerettem valakibe, akinek akkor másfél éve volt egy szeretője, akiről azt állította, nem szerelmes belé. És gondoltam, nosza, akkor lehetek én a nagy szerelem. Hát tévedtem.

Ez a fiú előszeretettel csábított el általa vonzónak, dögösnek ítélt csajokat (köztük engem), hogy aztán megrettenve valamilyen rossz tulajdonságuktól, azt mondhassa, nem, bocsi, mégse vagyok szerelmes, a szerelmet mégis rendre közülük kereste. Egy nagyon nyílt, kommunikatív, intelligens fiúról beszélünk, aki igen gyorsan tudott bizalmat kelteni a másik emberben, és hamar rájött, hogy ezzel sok lehetőség nyílik meg előtte, magyarán több-kevesebb munkával ugyan, de lényegében azt dughat meg, akit akar. És ehhez a végsőkig ragaszkodott is. Nem volt egy szép fiú, ami borzasztóan zavarta is, ez talán még egy nyomós ok volt neki, hogy szép barátnőt keressen: magának is bizonyítani, hogy kiérdemli, amit a szépfiúk. Aztán, ahogy belegabalyodtam, rájöttem, hogy amíg ő el van foglalva az önbizalomhiányával, meg azzal, hogy kit hódítson meg (négyet-ötöt hülyített egyszerre), képes volt évekig tökéletesen figyelmen kívül hagyni, hogy igenis, szerelmes ebbe a szeretőjébe. Mindent együtt csináltak, valahogy mindig neki adott igazat, dicsérte, mindig neki kedvezett(azon felül persze, hogy összevissza csalta, és nem vállalta fel barátnőként). Mikor öt hónapra külföldre költözött, nem értette, miért ő hiányzik neki a legjobban. És persze tőle is hallgathattam, hogy mennyirejó a szex.  És mennyire szereti. (!) De nem, ő nem szerelmes. Mert ez a lány “nem olyan, hogy ránézek, és de megbasznám”. Ennyi volt az indoklás, és ezt szó szerint így mondta. Ez volt az az apró-cseprő hülyeség, ami miatt évekig kínozta őt, mert ennek a lánynak a külseje nem volt neki elég ahhoz, hogy felhizlalja az ő kis éhenkórász egóját. Mert mint az közismert, a kapcsolatunk arra való, hogy megoldja az önbecsülési problémáinkat. Ez volt az ő bűne, amiért meg lett neki mondva, hogy “De cica, mi nem is jártunk soha.”

Te okleveles vadbarom. Mire rájössz, hogy mennyire elbasztad, addigra ez a lány rég továbblép, mert ő se teljesen hülye, csak nagyon: egyszer, úgy néz ki, inkább utóbb, mint előbb, de csak megérti majd, hogy nem fogod felvállalni, és az mindenképpen előbb történik majd meg, minthogy te észbe kapnál. Ami valószínűsíthetőleg sose történik majd meg. Mert te még nála is hülyébb vagy.

Elgondolkodtató, hogy szorongásból és önbizalomhiányból eredő nárcizmus mennyire el tudja nyomni a tiszta érzéseket. És hogy az emberek sokszor nincsenek tisztában a fogalmakkal. Ez a fiú úgy gondolta, nem szerelmes, mert a lánnyal nem szívesen kezdene bele egy kapcsolatba. Következésképpen ő azt feltételezi, hogy egy párkapcsolat alapját a szerelemnek kell képeznie. Tévedés! Az emberek kismillió más okból jönnek össze egymással, mint a szerelem. Igazából nagyon kevés olyan kapcsolatot láttam, amit a szerelem hozott létre. Egyszerűen csak az az általánosan elvárt norma, hogy ha valakivel egymásba szerettek, járjatok, és ha valakinek valamiért nincs kedve hozzá, szégyelli, mert tudja, hogy nem illik bele a normába. Ezért inkább behazudja magának és mindenkinek a környezetében, hogy ő nem szerelmes. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha őszinte lenne magával? Nem rabolná a szeretője idejét, meg azoknak az idejét, akiket elcsábít, és elkezdhetné megoldani a maga problémáit, nevezetesen, hogy olyan kapcsolatot keres, amivel egót lehet fényezni, nem pedig társat akar találni. Mindig azt vágyjuk, ami nekünk nincs, és azt keressük a partnerben. Ha azt várjuk a kívánt kapcsolattól, hogy megoldja a problémáinkat, mindig magányosak leszünk.

Ebből a szerelmi háromszögből másfél éve kiszálltam. Nem tudom, mi lett velük azóta, de ha felvállalta volna a lányt, tudnám.  És visszatérve az első bekezdésben elmített barátomra, neki nagyon szurkolok. Írok is neki, hogy mizu. Hátha jó hírei vannak.

Ha tetszett a poszt, lájkold, oszd, lájkolj Facebookon!

Kép forrása.

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szarnyasiblanka.blog.hu/api/trackback/id/tr138024096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemNick 2015.12.26. 10:06:15

Korrekt, értelmes, jó összefoglalása több kor- és kórtűnetnek...

Netuddki. 2015.12.26. 10:40:52

A CS&P blogról Dezső azt mondaná, hogy az illető igényei nagyobbak a szintjénél. De nem mondja mert ott nem lehet kommentelni...

Szárnyasi Blanka 2015.12.26. 11:37:35

@NemNick: Köszi a kommentet! Te vagy az első kommentelője a blogomnak! :D

Szárnyasi Blanka 2015.12.26. 11:53:29

@bértrollbosszantó_kovi1970: Kicsit összetettebb a probléma ennyinél sajnos. Ha egyszerűen nagyobbak lennének az igényei a szintjénél, nem kapna meg senkit. De a cikkben említett srác rendre megkapta, amire vágyott, majd visszatáncolt. Amúgy mért nem lehet a blogján kommentelni?Komment nélkül nem él egy blog.

Iván_a_muzsik 2015.12.26. 12:15:29

A poszt lényege:
még egy nő aki egy degenerált állatban keresi a nagy Őt:) Gratula...

freestep 2015.12.26. 12:21:47

A pszichológus csaj nyugodtan visszaadhatja a diplomáját, ha nem veszi észre hogy mekkora egy gyökér ez a figura.
Másrészt, nem kezdem el sajnálni 'szegény nőket' amikor az ilyen faszkalapokhoz vonzódnak. Amelyiknek annyi esze sincs, hogy észrevegye, mit várhat az ilyen szarháziaktól, az megérdemli.

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2015.12.26. 12:31:46

Már megint mi ez a tucatfos??

A szupermenek köztünk járnak, akiket jól meg lehet alázni, mert okosak, de közben hülyének tetteik magukat.
Vagy mi ez?
Fooooooooooooooooos!!!

Szárnyasi Blanka 2015.12.26. 12:53:14

@Iván_a_muzsik: Igen, valóban le lehet egyszerűsíteni így is, de nem vagyok a végletekig leegyszerűsítés híve, mert elvesznek tőle a fontos részletek.

Szárnyasi Blanka 2015.12.26. 12:54:30

@freestep: A poszt célja nem a nők sajnáltatása volt, valamit félreérthettél.

Szárnyasi Blanka 2015.12.26. 12:56:27

@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!: Látom, megkaptam az első trollom. :) Köszönöm a kommented! A trollok megjelenése mutatja, hogy működik a blog! Jól esik a visszajelzés!

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2015.12.26. 13:10:54

@Szárnyasi Blanka:
De most mit erőlködsz??
Ez tényleg szar, fogadd el.
Semmi probléma, nem lehet mindenki Emily Bronte.

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2015.12.26. 13:12:47

@Szárnyasi Blanka:
A blog meg nem azért működik, mert egy újabb, féligazságokkal, félhazugságokkal teli fantazmagóriát kapunk, hanem mert ki volt rakva az indexen.
Ennyike.
Ilyen volt az a Halassy "mindnekivelbaszokmertaswingermilyenkurvajó" XY is.
Szerencsére már az is kimúlt, ha szerencsénk van.

Szalay Miklós 2015.12.26. 13:28:15

Egy írás, mely elég jól összefoglalja, hogyan működik a szerelem, szeretet és barátság:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid054

(A legfelső sor a kép tetején, "Szerelem, szeretet, barátság". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

pifta · http://developers.blog.hu 2015.12.26. 17:32:44

@freestep: ooo nehogy azthidd:) masokat, ismeretleneket sokkal konnyebb objektiven szemlelni, a sajat relativizacioinkat meg kurva nehez am eszrevenni, meg akkor is ha nagyon sok tudast halmoztunk fel magunkban arrol hogy is mukodunk... :) Nem veletlenul van, hogy pszichologus nem kezel ismerost ha van egy kis esze, es magat sem tudja kezelni :)

Kék_Légivadász 2015.12.26. 21:48:16

Szerelem és/vagy szeretet? Hol húzódik a határ a kettő között? Olyan homályosak ezek a fogalmak, de mégis használni kell, ha már párkacsolatokról beszélünk. Szerethetem a lánybarátomat, de lehetek belé nem szerelmes. Lefeküdhetünk a lánybarátommal akit szeretek, és lehetek belé nem szerelmes. Tudhatom, hogy nem ő az, akivel mondjuk hosszabb időn keresztül el tudom képzelni az életem egy jól funkcionáló párkapcsolatban - szeretem mint barátom, de nem vagyok szerelmes. Hiányozhat is, mint ahogy miden barát akitől távol kerülök, sőt még jobban is a szex miatt, de ez nem jelenti azt, hogy szerelmes vagyok.
Honnan tudom, hogy szerelmes vagyok? Tudhatom, hogy az vagyok? Talán.

"Mindent együtt csináltak, valahogy mindig neki adott igazat, dicsérte, mindig neki kedvezett"

Nem lehet, hogy ezt csinálja minden nővel akivel le akar feküdni?
Nekem ez nem a szerelem indikátorának tűnik.

"mennyirejó a szex. És mennyire szereti."
Nem lehet, hogy leginkább csak a testiséget, szexet szerette a lánnyal?

Nem vagyok benne biztos, hogy ő csak behazutta magának, hogy nem szerelmes. Könnyen el tudom képzelni, hogy tényleg nem volt az.
Igaz lehet, hogy az önbizalomhiány szerepet játszott abban, hogy nem vállalta vele a kapcsolatot. De hogy elnyomná a "tiszta érzelmeket"? Csak ez? Talán nem is volt mit elnyomni. Már csak azért is, mert írtad, szeretett elcsábítani lányokat... Gondolom az ilyen felszínes kapcsolatokat már "megszokta", többé-kevésbé képes lett neutralizálni magát a kötődéssel szemben.

"Ez a fiú úgy gondolta, nem szerelmes, mert a lánnyal nem szívesen kezdene bele egy kapcsolatba"

Szóval abból következtette le, hogy nem szerelmes, hogy nem szívesen kezdene bele egy kapcsolatba? Vagy nem inkább arról van szó, hogy pont amiatt mert bizonyos okok miatt(pl az említett önbizalomhiány) úgy érezte nem kezdene bele az illetővel egy kapcsolatba, nem is tudja elképzelni, hogy valaha szerelmes lesz a lányba. Lehet, hogy ezért nem akart összejönni vele, nem pedig azért mert azt gondolta, egy kapcsolat megkezdéséhez már előtte is szerelmesnek kell lenni.

Te miért vagy annyira biztos benne, hogy ez a srác tényleg szerelmes volt?

Ettől függetlnül nem elképzelhetetlen az a verzió amit leírtál, de nekem ennél a konkrét esetnél kicsit sántít, de tegyük hozzá nekem kevesebb információm van az egészről :)

Szárnyasi Blanka 2015.12.26. 22:50:55

@Kék_Légivadász: Rengetegszer meghallgattam, amiket róla mondott, és nem tudom máshogy definiálni a dolgot, mint hogy szerelmes. Igen, szerethetek valakit meg le is feküdhetek vele szerelem nélkül, de egyszerűen van, amikor tudod, hogy EZ AZ. És amikor tényleg olyan mondatokkal írja le a másikat, mintha legalábbis a lelki társáról beszélne, hogy mennyire csodás ez az ember, ő érti meg a legjobban, stb, nekem ne mondja, hogy az nem szerelem. És mást tényleg nem tudott mondani a külsején kívül. Nekem is van olyan ember, akit nagyon szeretek, rá is tudnék akár ugrani, ha úgy van, de egyszerűen lelki vagy intellektuális összeférhetetlenség van. Attól még szerethetem. Náluk viszont tökéletes lelki összhang volt. Ez volt az én szerelmi háromszögem esete. A másik haver, akiről az első bekezdésben szó van, végül tulajdonképpen az én igazamat ismerte el és felvállalta a csajt barátnőnek. Az más kérdés, hogy újabb fél év után gallyra ment a dolog...(bevallom, ezt a bejegyzést nem ma írtam, csak most került ki) Ettől függetlenül nem utasítom el a tévedés lehetőségét, mindössze arról próbáltam itt nyökögni, hogy ez a fajta idealizált kép keresése borzasztó káros tud lenni egy kapcsolatra. Nyilván nem mindig tisztán erről van szó a legtöbb esetben, ezt aláírom. Egyszerűen csak első kézből tudtam egy ilyen kirívó esetről tudósítani, ahol tényleg nem volt más a pakliban, és ezért erről írtam.

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2015.12.27. 15:09:17

@Szárnyasi Blanka:

De akkor miért válaszolsz?
Mit akarsz bizonyítani?
Vagy plusz egy kattintásra ennyire fáj a fogad?

tescobar 2015.12.28. 15:35:12

Nagyon jó poszt. Amit viszont nem értek: "Az emberek kismillió más okból jönnek össze egymással, mint a szerelem. Igazából nagyon kevés olyan kapcsolatot láttam, amit a szerelem hozott létre". ??? Milyen kismillió más okra gondolsz? Mi hoz létre még kapcsolatokat a vonzalmon kívül?

Hamvas Hugóval meg ne törődj. Tipikus idegbeteg troll, minden jó blog állandó kelléke. Ne etesd...

Szárnyasi Blanka 2015.12.29. 01:21:05

@tescobar: Szia! Köszönöm a kommented! Kismillió más ok, hát lássuk csak... Kezdjük ott, hogy van, aki egyszerűen csak simán párkapcsolatot szeretne. Hogy legyen valakije. Van, aki vigasztalódni akar, ezért keres olyat, akinek a jellemében megvan a vigasztalás képessége. Van, aki arra vágyik, hogy gondoskodjanak róla, hát keres olyat, aki gondoskodni vágyik. Van, aki családra vágyik, és ehhez keres hasonló célokkal rendelkező partnert. Van, aki bizonyítani akar magának, ehhez keres nehezen meghódítható, izgalmas kihívást. Ilyesmikre gondoltam. Nem mondom, hogy a felsoroltak feltétlenül rossz alapok egy párkapcsolat kialakítására, sőt! Tök jól tudnak ezek működni, ha van szeretet(IGAZI), és kölcsönös tisztelet! A szerelem az más szerintem. Beleszeretni valakibe vagy valamibe olyasmi, amikor találsz valamit, aminek a létezéséről addig fogalmad sem volt, nem is ismered a pontos mibenlétét, a megismerés pillanatában jössz rá, hogy mindaz, amit találtál, az KELL NEKED, és kész. Szerintem a szerelem minden, amiről nem gondoltad, hogy szükséged van rá. Talán nincs is, de az mindegy. Mert bolondulsz. A szerelmet amúgy kicsit túlértékelt dolognak tartom ebből a szempontból, mert nem feltétlenül jár együtt a szeretettel. A szerelem szerintem egyfajta ritkaság. Egy olyan legendás ritkaság, amit a körülötte lévő misztikum miatt mindenhol keresünk, látni vélünk. Egy drágakő, amit, ha megtalál az ember magának, akkor kicsiszolja és aranyba foglalja, mert a drágakő ezt megérdemli. És ha drágaköved van, nagyon gazdag vagy. De drágakő nélkül azért lehet élni. Nagyon is kellemesen. Én a szeretetet egyébként többre tartom a szerelemnél. Amúgy ha vicces oldaláról akarod megnézni a kérdést, ajánlom figyelmedbe "A párkapcsolat, mint tömeghisztéria" című posztomat :)

Szárnyasi Blanka 2015.12.29. 01:24:18

@tescobar: És ami Hugót illeti, tévedsz, ő etetett engem. Igazi prototipikus troll, annak minden tulajdonságával. Mintaegyed. Tanulmány tárgya. Szociológiai nasi.

tescobar_ 2016.01.02. 11:26:27

@Szárnyasi Blanka: köszi a kimerítő választ, így már teljes a kép... Nekem mondjuk eszem ágában sem lenne "összeállni" valakivel, csak azért, mert már én is családot szeretnék, és ő is... Mondjuk láttam ilyeneket, de számomra ez akkor is nulla valószínűségű opció... Na ja, drágakő-keresés az van, és talán túl is van értékelve...Lehet nélküle élni, de akarunk-e? Erre mindenkinek magának kell választ adni. Az évek múlásával a szeretetet lassan én is többre tartom a szerelemnél... vagy legalábbis kéz a kézben kéne járnia... na de ez már csak az én agymenésem... Megnézem milyen okosságokat írtál még.

Szárnyasi Blanka 2016.01.04. 03:55:10

@tescobar_: Valóban, kéz a kézben kéne járnia a kettőnek, azért írok róla, mert nem jár. :( Pont most szilveszter másnapján mesélte egy barátom, hogy olyan buliban volt, ahol csak párok voltak, és a párocskák tagjai felváltva érezték magukat kínosan a másik miatt. Csak nézte őket és magában kérdezgette, hogy ezek minek vannak együtt... Én nem keresem már a drágakövem, ilyesmire nem vágyom. Ha megtalál, majd észreveszem.
Nagyon köszönöm, ha olvasol még, örülök, hogy érdekesnek találod!

szűretlenszűz 2016.07.27. 03:54:47

@Szárnyasi Blanka:
"Az emberek kismillió más okból jönnek össze egymással, mint a szerelem."

Szerintem csak egyetlen egy okból jönnek össze egymással és az a vágy, a vonzódás.
A másikat izgalmasnak, izgatónak, érdekesnek látjuk.
Felfigyelünk rá és vágyódunk utána.
Akarjuk.
Kell.
Ha ez nincs, akkor semmi nincs csak vegetálás, mert egy kapcsolat attól a belső dinamikától válik élővé, lüktetővé, ami a másik iránti vágy növekvő feszültsége és a másikban való feloldódás megnyugvása közé kifeszül.

Van olyan vágy, amihez nem tartozik szerelem, de nincs olyan szerelem, amihez ne tartozna vágy.
süti beállítások módosítása