Szárnyasi Blanka blogja

Valentin napra, magamnak

2016. február 14. 12:54 - Szárnyasi Blanka

Valentin-nap. A szerelmesek napja. Ahogy közeledik, egyre többet gondolok rá. Magam sem értem, de évről évre egyre inkább eszelős nyugalommal várom ez a napot.

Fontos nap ez nekem, valamilyen formában,de legalábbis fejben mindig megtartom, és idén már kis szertartást is tervezek köré.  Valentin napon mutatnak be egy új sorozatot a szerelemféltésből elkövetett gyilkosságokról. A sorozat narrátora Péterfy Bori lesz, a kedvenc énekesnőm, ez a szenvedélyekkel teli, őrült nő, aki azt énekli, hogy "kár hogy nincs pisztolyod, a felső fiókba', ha ez egy film volna, ott volna egy." Várom, hogy majd leüljek a tévé elé élvezni a gyönyörű ambivalenciát, hogy utána egy bugyiban és köntösben ülve, csupasz térdemről egy tál vadászkaját majszolva merengjek majd tűnt szeretteken. Sokan jutnak eszembe a hanyatló nyugat divatünnepe kapcsán. Az első szerelmem, akit ezen a napon hagytam el. Egy szerelem, aki összetörte a szívem. Egy barát, aki elhagyott, mert nem tudott elviselni, és egy szerető, aki bántott, mert mást nem tudott velem kezdeni. Érdekes, és valahol gyönyörű, hogy a rózsaszín papírszívekkel teletűzdelt napon olyan személyek járnak a fejemben, akik elültették bennem azt a gondolatot, hogy engem nem lehet szeretni.

Valentin nap közeledtével végiggondolom, mit jelent ez az ünnep. A szeretet ünnepének mondják, hogy olyan emberek ünnepe, akik szeretik egymást. De én ezen a napon azokra szeretnék gondolni egy perc néma vigyázzban, akik a szeretetet keresik, de mást kapnak. És azokra, akik szeretni hivatottak egymást, de képtelenek rá. Testvérek, anyák, apák és gyerekek, akik együtt élnek, és pokollá teszik egymás életét, párok, akik bántják egymást, fiúk, akiknek kihasználják a jó szívét, lányok, akik vergődve várják, hogy a szerelmük megértse végre őket. Arra szeretnék gondolni, hogy hányezerféleképp siklik félre a szeretés aktusa, miközben csak egyféleképp találhat célt. Arra szeretnék gondolni, hogy miért is szerencsések azok, akiket szeretnek, nem arra, hogy milyen jó nekik. És arra, hogy a legtöbben közülük ezzel nincsenek tisztában. És arra szeretnék gondolni, hogy milyen jó, hogy én legalább tudom, milyen szerencsések ők. Mert nekem megvan az a képességem, ami nekik nincs: hogy különbséget tudok tenni.

Kívánok mindenkinek hasonló gondolatokkal teli, kellemes Valentin-napot!0a6833e8168cff085cd2d90243d1db50.jpg

Ha tetszett, lájkold, oszd, satöbbi. :D

Kép forrása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szarnyasiblanka.blog.hu/api/trackback/id/tr948387574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása