Szárnyasi Blanka blogja

Három szék közt

2016. február 10. 15:21 - Szárnyasi Blanka

- Van olyan, hogy két szék közt a pad alá. De olyan is, hogy három szék közt a pad alá? Ez matematikailag lehetséges? Vagy ahhoz nagyon ügyesen kell esni?
- Hmm... Csak akkor, ha két szék közvetlenül a födém padlón, egy pedig a galérián van. Máshogy nem lehetséges.
- Ööö... ezt rajzold már le.
- Nem, most nincs kedvem...
- Jólvan. Tehát ülök a fent lévő széken és hátraesem vele... a két szék közé?
- Igen.
- De ehhez le kell ülnöm az egyikre!
- Igen. Ami a galérián van. Aztán onnan hátrafele lebuckázol vele. És amikor a padlót metszed ( mert ugye majd azt átszakítva alá fogsz esni), na akkor éppen három szék között leszel.
- Kreatív. És ha nem akarok leülni? Mert pont az lenne a klasszikus székprobléma lényege, hogy nem akarsz széket választani.  A te megoldásod választást feltételez. Ez így nem jó.
- Nem. Figyelj. Az egész egy házibuliban van, és fent a galérián van a puncsostál. Éppen mersz magadnak, szádhoz emeled, de a benne lévő rum aroma megbódít és hátrálni kényszerülsz, majd megbotlasz egy feltétes felével a galérián leejtett szendvicsben, amin megcsúszva a székre ülsz, vagyis inkább rogysz. Innen mehet az előző szenárió.
- Nagyon ötletes.
- Mindez azért lehetséges mert ezekbe a nagy belmagasságú lakásokba utólag beépített faszerkezetű galériákat általában lekenik még csónaklakkal, ami meg amúgy, egy sima zokniban is baromira csúszik, de ha még ott van egy pofával leesett szendvics is, na akkor aztán végképp.
- Hogy neked mennyi eszed van.
111a044e29dbc888b323365f6103725f.jpg
Ha tetszett, oszd meg, vagy lájkolj!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szarnyasiblanka.blog.hu/api/trackback/id/tr378055552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása